ESPA
F.: [+30] 2310 722 156
Language:
24 Σεπτεμβρίου 2024

Η μετατροπή μιας εταιρείας από Μικρή σε Μεγάλη: Μια Μελέτη Περίπτωσης Πελάτη στην Κύπρο

Μοιράσου το άρθρο

Εισαγωγή

Σε αυτή τη μελέτη περίπτωσης, θα εξερευνήσουμε πώς μια μικρή εταιρεία τροφίμων στην Κύπρο αντιμετώπισε τις προκλήσεις στην αναζήτηση μιας αποτελεσματικής λύσης για τις ανάγκες της βιομηχανικής ανάμιξης κοτόπουλου, με τη βοήθεια της LAKIDIS SA. Ας ανακαλύψουμε πώς κατάφερε να πετύχει σημαντική ανάπτυξη με την καθοδήγηση και την εξειδίκευση της LAKIDIS SA.

Η Αρχική Πρόκληση: Η Εύρεση μιας Αποτελεσματικής Λύσης για τις Ανάγκες Βιομηχανικής Ανάμιξης Κοτόπουλου

Το 2012, μια εταιρεία τροφίμων από την Κύπρο απευθύνθηκε στη LAKIDIS αναζητώντας μια αποτελεσματική λύση για τις ανάγκες βιομηχανικής ανάμιξης κοτόπουλου. Η LAKIDIS SA πρότεινε το βιομηχανικό ζυμωτήριο PL450L, ο οποίος όχι μόνο κάλυψε τις ανάγκες τους, αλλά παρείχε και εξαιρετική υποστήριξη μετά την πώληση.

Η εγκατάσταση του PL450L βελτίωσε τις λειτουργίες της εταιρείας, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και την ικανοποίηση των πελατών.

Κατά τη διάρκεια των χρόνων της κρίσης, η εταιρεία υπέστη πολλές αλλαγές. Πωλήθηκε και μετεγκαταστάθηκε σε νέες εγκαταστάσεις, αλλά όλοι οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι και τα μηχανήματα επεξεργασίας παρέμειναν με την οικογένεια του αρχικού ιδιοκτήτη. Μετά από λίγα χρόνια, η εταιρεία αναγεννήθηκε σαν Φοίνικας από τις στάχτες της και ξαναέγινε ένας σημαντικός παίκτης στη βιομηχανία παραγωγής τροφίμων της Κύπρου.

Διαβάστε Περισσότερα για τα PL MIXERS

Ικανοποίηση και Επέκταση: Επένδυση σε Πρόσθετο Εξοπλισμό

Εμπνευσμένη από την αδιάκοπη αφοσίωση και την εξαιρετική εξυπηρέτηση της LAKIDIS SA για πάνω από μια δεκαετία, η εταιρεία αποφάσισε να επεκτείνει τις δυνατότητές της επενδύοντας σε επιπλέον εξοπλισμό. Απέκτησε έναν μηχάνημα κοπής κατεψυγμένου κρέατος FR100 και γωνιακή κρεατομηχανή με προανάμειξη MLK130L, βελτιώνοντας σημαντικά τις δυνατότητες και την αποδοτικότητα της παραγωγής.

Η εγκατάσταση του εξοπλισμού έγινε ξανά, αυτή τη φορά με τους μηχανικούς της LAKIDIS να συναντούν την ίδια ομάδα από το παρελθόν, με το ίδιο πάθος, την ίδια κίνητρο, μεγαλύτερους χώρους παραγωγής και περισσότερες συνταγές στη γραμμή παραγωγής τροφίμων.

Η LAKIDIS συνέχισε την εγκατάσταση και την πρώτη παραγωγή του μηχανήματος κοπής κατεψυγμένων τροφίμων (FLAKER) και της κρεατομηχανής CORNER GRINDER.

 

Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία καθιερώθηκε ως αξιόπιστος προμηθευτής στον κλάδο, καλύπτοντας αποτελεσματικά τις ανάγκες των πελατών της.

Τα προϊόντα παράχθηκαν πιο γρήγορα και πιο εύκολα, διατηρώντας παράλληλα την αποδοτικότητα και ελαχιστοποιώντας τις απώλειες ενέργειας, υλικών και εργατοωρών.

Σε αντίθεση με τις λιγότερο αποδοτικές διαδικασίες, που θα είχαν ως αποτέλεσμα πιο αργούς χρόνους παραγωγής, αυξημένη κατανάλωση ενέργειας και σπατάλη υλικών και εργασίας, η βελτίωση αυτή οδήγησε στη μείωση του λειτουργικού κόστους και στην αύξηση της κερδοφορίας.

Η βελτιστοποίηση των παραγωγικών διαδικασιών όχι μόνο εξορθολόγησε τις λειτουργίες της εταιρείας, αλλά επίσης μείωσε σημαντικά τα λειτουργικά κόστη, επιτρέποντάς της να κατανείμει πόρους πιο αποτελεσματικά. Επιπλέον, η εταιρεία υιοθέτησε μια πιο φιλική προσέγγιση, ενισχύοντας το θετικό εργασιακό περιβάλλον, βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση πελατών και χτίζοντας ισχυρότερες σχέσεις με προμηθευτές και συνεργάτες.

Η βελτιωμένη αποδοτικότητα επέτρεψε στην εταιρεία να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών, χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα, ενισχύοντας έτσι τη θέση της στην αγορά και προωθώντας τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Επίτευξη Ανάπτυξης: Αναβάθμιση στον Μεγαλύτερο Ζυμωτήριο PL900L

Δώδεκα μήνες αργότερα, η επιτυχημένη πορεία συνεχίστηκε με αξιοσημείωτους τρόπους. Οι ανάγκες ανάμιξης παραγωγής της εταιρείας εκτοξεύθηκαν σε πρωτοφανή επίπεδα, καθοδηγούμενες από την αύξηση της ζήτησης για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία βρέθηκε σε μια θέση όπου χρειαζόταν να αυξήσει σημαντικά την παραγωγική της ικανότητα.

Ο αυξανόμενος όγκος παραγγελιών σήμαινε ότι ο υπάρχων εξοπλισμός, ειδικά το παλαιότερο από τα ζυμωτήρια τους, δεν μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση. Έγινε σαφές ότι, για να διατηρήσουν την ανοδική τους πορεία και να συνεχίσουν να προσφέρουν εξαιρετικά προϊόντα στους πελάτες τους, έπρεπε να αντικαταστήσουν το απαρχαιωμένο ζυμωτήριο με ένα πιο προηγμένο και αποδοτικό μοντέλο. Αυτή η απόφαση σηματοδότησε μια άλλη καθοριστική στιγμή στην πορεία τους προς την ανάπτυξη και την καινοτομία.

Επιπλέον, η εταιρεία υιοθέτησε μια πιο φιλική προσέγγιση, καλλιεργώντας ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον, βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση πελατών και χτίζοντας ισχυρότερες σχέσεις με προμηθευτές και συνεργάτες. Αυτή η αλλαγή όχι μόνο βελτίωσε το εσωτερικό ηθικό, αλλά ενίσχυσε επίσης τη φήμη της εταιρείας στον κλάδο, καθιστώντας την προτιμώμενη επιλογή τόσο για τους πελάτες όσο και για τους συνεργάτες.

Η βοήθεια της LAKIDIS SA ζητήθηκε ξανά. Μας ανατέθηκε να αντικαταστήσουμε το παλαιό ζυμωτήριο πτερυγίων των 450 λίτρων με ένα μεγαλύτερο και πιο αποδοτικό μοντέλο.

Το νέο ζυμωτήριο των 900 λίτρων διαθέτει μεταβλητή ταχύτητα, πνευματικό άνοιγμα καπακιού και προγραμματιζόμενες επιλογές για πολλαπλές συνταγές.

LAKIDIS PL900L Double Paddle Mixer

LAKIDIS PL900L

Βιωσιμότητα και Επιλογές: Η Μοίρα του PL450L

Με μια έντονη δέσμευση για βιωσιμότητα και καινοτομία, η LAKIDIS SA αγόρασε το χρησιμοποιημένο PL450L από την εταιρεία και του έδωσε νέα ζωή μέσω προσεκτικής ανακαίνισης.

Αυτή η στοργική πράξη όχι μόνο παρείχε πολύτιμες επιλογές στους πελάτες, αλλά έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των φυσικών πόρων, εξοικονομώντας πρώτες ύλες και ενέργεια. Η αδιάκοπη αφοσίωση της LAKIDIS SA στη μείωση των αποβλήτων και την παροχή ουσιαστικής αξίας αποδεικνύει την βαθιά ριζωμένη δέσμευσή της για ένα βιώσιμο μέλλον.

μερικές φωτογραφίες από την επισκευή που έγινε, είναι παρακάτω

Συμπέρασμα

Η πορεία αυτής της μικρής εταιρείας τροφίμων στην Κύπρο αποτελεί μαρτυρία της μεταμορφωτικής δύναμης της καινοτομίας και της συνεργασίας. Μέσω της συνεργασίας τους με τη LAKIDIS, όχι μόνο ξεπέρασαν τις αρχικές τους προκλήσεις, αλλά μπήκαν σε μια πορεία διαρκούς ανάπτυξης και επιτυχίας.

Από την αναβάθμιση του βιομηχανικού τους ζυμωτηρίου έως την επένδυση σε επιπλέον εξοπλισμό, κάθε βήμα χαρακτηρίστηκε από δέσμευση για αποδοτικότητα, ποιότητα και βιωσιμότητα. Αυτή η μελέτη περίπτωσης υπογραμμίζει πώς οι στρατηγικές επενδύσεις και οι ισχυρές συνεργασίες μπορούν να οδηγήσουν σε εντυπωσιακά επιτεύγματα, καθιστώντας την εταιρεία αξιόπιστη και καινοτόμο ηγέτη στη βιομηχανία παραγωγής τροφίμων.

 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ / ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
01.
After sale servive & support
Η άρτια καταρτισμένη ομάδα τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας έχει τη δυνατότητα να προσφέρει άμεσα και ολοκληρωμένα τις υπηρεσίες της τόσο στη συντήρηση, όσο και στην πιθανή επιδιόρθωση και επίλυση κάθε προβλήματος.