ESPA
F.: [+30] 2310 722 156
Language:
27 Ιουνίου 2023

Βιομηχανική παρασκευή γύρου & doner | Lakidis S.A.

Μοιράσου το άρθρο

Βιομηχανική παρασκευή γύρου & doner: Πώς θα διασφαλίσετε ποιότητα και μεγαλύτερη απόδοση

Ο γύρος φαίνεται να προήλθε ως έδεσμα από τη μικρασιατική Ιωνία. Η βιομηχανική παρασκευή γύρου ξεκίνησε στα μέσα του 20ου αιώνα, όταν οι πρωτοπόροι επιχειρηματίες αναγνώρισαν την ανάγκη για μαζική παραγωγή. Η τεχνολογία και ο εξοπλισμός προχώρησαν από απλές συσκευές προετοιμασίας σε σύγχρονα, αυτοματοποιημένα συστήματα, επιτρέποντας την ευρεία παρασκευή και διάθεση του γύρου.

 

Από το 2018 η συνταγή παρασκευής του γύρου σφραγίστηκε ως ελληνική, σε μια προσπάθεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να προστατέψει τον αυθεντικό τρόπο παραγωγής γύρου.

 

Πού οδεύει σήμερα η βιομηχανική παρασκευή γύρου και doner από τεχνολογική άποψη; Ποια μηχανήματα συνδυάζουν την ασφάλεια στην επεξεργασία κρέατος με τη μεγιστοποίηση της απόδοσης σε βιομηχανικό επίπεδο;

 

Ας δούμε τι συμβαίνει πρώτα με τα standards, τους κανονισμούς ασφαλείας και τη διασφάλιση ποιότητας και έπειτα θα μιλήσουμε για τα μηχανήματα αυτα καθαυτά.

 

Κανονισμοί και ντιρεκτίβες για τη διασφάλιση ποιότητας

Η βιομηχανική παρασκευή γύρου υπόκειται σε αυστηρούς κανονισμούς διασφάλισης ποιότητας. Οι σχετικές προδιαγραφές εξασφαλίζουν την ποιότητα και την ασφάλεια των υλικών, ενώ οι υγειονομικοί κανονισμοί παρέχουν καθοδήγηση για την καθαριότητα και την υγιεινή της παραγωγής σε κάθε στάδιο της επεξεργασίας κρέατος. Επιπλέον, τηρούνται αυστηροί κανονισμοί για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Μηχανήματα για βιομηχανική παρασκευή γύρου & doner

 

Στη βιομηχανική παρασκευή γύρου και doner χρησιμοποιούνται μηχανήματα που αυτοματοποιούν διαδικασίες και ταυτόχρονα κάνουν ευκολότερη την εφαρμογή των κανονισμών ασφαλείας. Ειδικές αποδερματικές μηχανές, χρησιμοποιούνται για παράδειγμα, για την αφαίρεση του δέρματος και το φιλετάρισμα του κρέατος. Οι μηχανές αυτές είναι κατασκευασμένες, ώστε να εκμηδενίζουν την παραμικρή πιθανότητα τραυματισμού του χειριστή, χάρη στον έξυπνο μηχανισμό παύσης λειτουργίας, όταν το κάλυμμα ανασηκωθεί.

Πλεονεκτήματα αποδερματικής μηχανής:

 

 • Δυνατότητα διαβάθμισης πάχους αποδερματοποίησης και φιλεταρίσματος
 • Πιστοποίηση CE
 • Διακοπή λειτουργίας σε ανασηκωμένο κάλυμμα για λόγους ασφάλειας
 • Εύκολη αποσυναρμολόγηση μερών για καθαρισμό
 • Κορυφαία ποιότητα κατασκευής
 • Εργοστασιακή εγγύηση ενός έτους

Αποδερματική μηχανή VR555   

 

Αποδερματική μηχανή VR434

Δείτε τις αποδερματικές μηχανές

Επίσης, ειδικές μηχανές κόβουν το κρέας στο επιθυμητό μέγεθος και ειδικά σχεδιασμένοι πάγκοι στησίματος χρησιμοποιούνται τόσο για την κοπή όσο και για τη διαμόρφωση του γύρου και του doner. Μάλιστα, οι πάγκοι αυτοί είναι εφοδιασμένοι με συστήματα ελέγχου βάρους του κρέατος, αλλά μπορούν να δεχθούν και αισθητήρες που παρακολουθούν τις θερμοκρασίες ψησίματος, διασφαλίζοντας ότι τα τρόφιμα μαγειρεύονται σωστά και με ασφάλεια.

 

Οι πάγκοι στησίματος γύρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για γρήγορη και ακριβή κοπή, κοπή σε φέτες ή σχήμα ντόνερ. Αυτό διασφαλίζει ότι όλα τα κομμάτια είναι παρόμοια σε μέγεθος και σχήμα, καθιστώντας ευκολότερο το ομοιόμορφο ψήσιμο τους. Ένας πάγκος στησίματος επιτρέπει επίσης ταχύτερους χρόνους παραγωγής, που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί περισσότερος γύρος ή doner σε λιγότερο χρόνο, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και τελικά την κερδοφορία της επιχείρησης.

Το ομοιόμορφο και σωστά ελεγχόμενο ψήσιμο μειώνει τους κινδύνους τροφιμογενών ασθενειών που προκαλούνται από ακατάλληλες μεθόδους μαγειρέματος ή μόλυνση από εξωτερικές πηγές.

 

Πλεονεκτήματα πάγκων στησίματος γύρου/doner:

 

 • Μεγαλύτερη παραγωγικότητα
 • Ομοιόμορφο ψήσιμο
 • Ευκολία χειρισμού
 • Εύκολος καθαρισμός
 • Ευκολία στη διασφάλιση προτύπων υγιεινής και ασφάλειας

 

Πάγκοι στησίματος γύρου & doner

 

 

Η βιομηχανική παρασκευή γύρου και doner στο μέλλον

Το μέλλον της βιομηχανικής παρασκευής γύρου και doner διαμορφώνεται βάσει των νέων τεχνολογιών που αναπτύσσονται και φέρνουν ακόμη μεγαλύτερη αυτοματοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως να δούμε ακόμη πιο αυτοματοποιημένες διαδικασίες, από την επεξεργασία των υλικών μέχρι την τελική συσκευασία.

 

Ο στόχος της αυτοματοποίησης είναι η δημιουργία οικονομιών κλίμακας, που όμως θα διατηρούν την ποιότητα της πρώτης ύλης και της εξαιρετικής γεύσης. Αυτή ήταν άλλωστε πάντα η μεγάλη πρόκληση στον διατροφικό τομέα: η διατήρηση της παραδοσιακής γεύσης και ποιότητας του προϊόντος ακόμα και στη μαζική παρασκευή του.

 

Βρείτε κορυφαίο εξοπλισμό επεξεργασίας κρεάτων

 

Τα μηχανήματα γύρου και doner έχουν αλλάξει το παιχνίδι στη βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων. Όχι μόνο αυξάνουν την αποδοτικότητα της παραγωγής, αλλά συμβάλλουν και στη διατήρηση υψηλών επιπέδων υγιεινής στο χώρο εργασίας.

 

Δείτε τους Πάγκους στησίματος γύρου & doner

Η Lakidis S.A. κατασκευάζει μηχανήματα επεξεργασίας τροφίμων ακολουθώντας μεν Ευρωπαϊκά standards διασφάλισης ποιότητας, προσφέροντας όμως λύσεις που σέβονται την παράδοση των γεύσεων στα τελικά προϊόντα. Αυτή μας η φιλοσοφία αποτελεί για μας κίνητρο προσήλωσης στην έρευνα, τον σχεδιασμό και τελικά την άρτια κατασκευή μηχανημάτων βιομηχανικής παρασκευής γύρου και doner, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε επιχείρησης εστίασης και παραγωγής τροφίμου σε περισσότερες από 22 χώρες στον κόσμο.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ / ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
01.
After sale servive & support
Η άρτια καταρτισμένη ομάδα τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας έχει τη δυνατότητα να προσφέρει άμεσα και ολοκληρωμένα τις υπηρεσίες της τόσο στη συντήρηση, όσο και στην πιθανή επιδιόρθωση και επίλυση κάθε προβλήματος.