Οδηγός αγοράς για επαγγελματική κρεατομηχανή

10 Νοέ

Στον κόσμο της επεξεργασίας και τυποποίησης τροφίμων, η επιλογή της κατάλληλης επαγγελματικής κρεατομηχανής είναι καθοριστική για την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Ως επαγγελματίες του χώρου αυτού είναι αναμενόμενο να αναζητάτε την αξιοπιστία, την άριστη απόδοση και τη συμμόρφωση με τα αυστηρότερα πρότυπα ασφαλούς παραγωγικής διαδικασίας και διασφάλισης ποιότητας. Ο παρόν οδηγός αποσκοπεί να φωτίσει τον δρόμο προς την ορθή αγορά, εγγυώμενος την αναμενόμενη ποιότητα και αποτελεσματικότητα της παραγωγικής διαδικασίας.

 

Αρχικά να πούμε ότι υπάρχουν δύο είδη κρεατομηχανών:

 

  1. Κρεατομηχανές αυτόματης τροφοδοσίας
  2. Κρεατομηχανές γωνιακής τροφοδοσίας

 

Οι αυτόματης τροφοδοσίας κρεατομηχανές χρησιμοποιούν μηχανικά μέσα για την αδιάλειπτη επεξεργασία κρέατος, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και την ομοιογένεια των προϊόντων. Οι κρεατομηχανές γωνιακής τροφοδοσίας αυτοματοποιούν μεν την κοπή του κρέατος, αλλά ταυτόχρονα αξιοποιούν τη γωνιακή διάταξη για βέλτιστη τοποθέτηση και μεγαλύτερη εργονομία στην παραγωγή.

 

Ας δούμε πού χρειάζεται να σταθείτε πριν πραγματοποιήσετε αγορά επαγγελματικής κρεατομηχανής. 

Προανάμειξη

Η προανάμειξη σε μια επαγγελματική μηχανή κιμά αποτελεί ένα χαρακτηριστικό που αξίζει να επιμείνετε, για την ομοιόμορφη διανομή συστατικών και μπαχαρικών στο κρέας. Διασφαλίζει ομοιογένεια και ποιότητα, βελτιώνει τη γευστική εμπειρία και μειώνει τις ανισορροπίες στο τελικό προϊόν. Για τους επαγγελματίες της επεξεργασίας κρεάτων, η προανάμειξη είναι προϋπόθεση για την επίτευξη της επιθυμητής προστιθέμενης αξίας στο τελικό προϊόν.

ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΛΑΚΙΔΗΣ

ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΛΑΚΙΔΗΣ

Αναβατόριο

Το αναβατόριο στις επαγγελματικές κρεατομηχανές διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας. Επιτρέπει την άμεση και απρόσκοπτη μεταφορά των τροφίμων στον χώρο τροφοδοσίας της μηχανής της μηχανής, εξασφαλίζοντας αποτελεσματική επεξεργασία και τήρηση πρωτοκόλλων εργονομίας. Για επαγγελματίες που αναζητούν ταχύτητα στις διαδικασίες επεξεργασίας και τήρηση των κανόνων ασφαλείας τόσο για τους ανθρώπους όσο και για την πρώτη ύλη, το αναβατόριο είναι απαραίτητο για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας.

 

Τα αναβατόρια θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα εξ’ ολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα και να επιδέχονται ρύθμιση της ανύψωσης για το άδειασμα του κάδου στο επιθυμητό ύψος.

Επιλογές κοπής

Οι επιλογές κοπής είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό που οι επαγγελματίες της επεξεργασίας κρεάτων συνήθως λαμβάνουν υπόψη τους. Βεβαιωθείτε ότι η επαγγελματική κρεατομηχανή που θέλετε να αποκτήσετε:

 

  1. διαθέτει 3 ή 5 κοπτικά (μαχαίρια, πλάκες)
  2. λειτουργεί με 2 ταχύτητες κοπής
  3. έχει δυνατότητα τοποθέτησης απονευρωτικού συστήματος για απομάκρυνση χόνδρων και νεύρων.

 

ώστε να ξέρετε εκ προοιμίου ότι το μηχάνημα προσφέρει προσαρμοστικότητα και ακρίβεια.

 

Μαχαίρια, πλάκες και προκόπτης θα πρέπει να συνδυάζονται, προσφέροντας πολλαπλές επιλογές κοπής, ενώ καλό είναι να υπάρχει και η επιπλέον δυνατότητα αυτόματης απονεύρωσης του κρέατος, αν απευθύνεστε σε αγοραστές που ψάχνουν πραγματικά την υψηλότερη ποιότητα στο τελικό προϊόν που θα αγοράσουν.

Κρεατομηχανές LAKIDIS S.A.

Αυτοματισμοί ασφαλείας

Οι αυτοματισμοί ασφαλείας σε επαγγελματικές κρεατομηχανές είναι πρώτης προτεραιότητας, πρωτίστως για την προστασία του χειριστή και δευτερευόντως για την ασφαλή λειτουργία της μηχανής.

https://www.youtube.com/watch?v=4NoQnuu3ahA

Κάθε εξοπλισμός που συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα στην επεξεργασία τροφίμων θα πρέπει να υπακούει σε όλους τους κανόνες ασφαλείας της Ε.Ε.

Η Lakidis Α.Ε. έχει ενσωματώσει συστήματα όπως προστατευτικό καπάκι στην έξοδο του προϊόντος, τα οποία διακόπτουν άμεσα τη λειτουργία της μηχανής σε περίπτωση ανοίγματος. Επιπλέον, προαιρετικά η πόρτα εξόδου του προϊόντος λειτουργεί με ειδικό button, ενώ μπορεί να προστεθεί κάγκελο ασφαλείας περιμετρικά της χοάνης, αυξάνοντας την ασφάλεια και εκμηδενίζοντας τις πιθανότητες ατυχήματος. Όταν ανοίγει το σκαλοπάτι της μηχανής, η μηχανή παύει να λειτουργεί (σε ορισμένα μηχανήματα).

 

Σε κάθε περίπτωση, η μηχανή παύει τη λειτουργία της αυτομάτως, αν κάποιο εξάρτημά της είναι λανθασμένα τοποθετημένο, ανοιχτό ή έχει υποστεί φθορά που εμποδίζει την ασφαλή της λειτουργία.

 

Μάθετε ποια είναι η καλύτερη μηχανή κιμά για επαγγελματίες στο αντίστοιχο άρθρο μας.

Παραγωγικότητα κρεατομηχανής

Ο όγκος παραγωγής κρέατος είναι μάλλον ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή μιας επαγγελματικής κρεατομηχανής, αφού σχετίζεται άμεσα με τις ανάγκες και τις προδιαγραφές της εκάστοτε επιχείρησης παραγωγής. Όμως, και το είδος του κρέατος – κατεψυγμένο ή νωπό – παίζει τον ρόλο του για την επιλογή της κρεατομηχανής σας.

 

Η παραγωγικότητα των κρεατομηχανών υπολογίζεται σε Kg/hr. Σύμφωνα με τις ανάγκες της δικής σας παραγωγής μπορείτε να επιλέξετε κρεατομηχανές με παραγωγικότητα:

 

  • από 1000 kg έως 1500 kg / hr
  • από 1500 kg έως 2000 kg / hr
  • ή από 2000 kg  έως 4000kg / hr

 

Σε κάθε περίπτωση η δυνατότητα επεξεργασίας της μηχανής πρέπει να συμβαδίζει με τις παραγωγικές απαιτήσεις του εργοστασίου. Αν η παραγωγική ανάγκη είναι μεγαλύτερη από τις παραπάνω αναφερόμενες τιμές, ενδεχομένως να χρειαστεί να μεταβείτε σε custom λύσεις μεγαλύτερης παραγωγικότητας, επενδύοντας σε εξοπλισμό που θα εξασφαλίσει αποδοτικότητα και βελτιστοποίηση των διεργασιών σας.

 

Δείτε τις Κρεατομηχανές LAKIDIS SA

Θερμοκρασίες επεξεργασίας

Τέλος, άλλος ένας παράγοντας που χρειάζεται να σκεφτείτε ως επαγγελματίας είναι οι θερμοκρασίες στις οποίες θα γίνει η επεξεργασία του κρέατος, καθώς αυτές είναι βασική παράμετρος που θα επηρεάσει και την απρόσκοπτη λειτουργία μιας ολόκληρης γραμμής παραγωγής.

 

Το νωπό κρέας είναι πιο εύκολο στην επεξεργασία καθώς η μαλακότερη υφή επιτρέπει ταχύτερη και πιο ομαλή κοπή, με λιγότερη πίεση στη μηχανή και τα επιμέρους μηχανικά της μέρη. Εντούτοις, το νωπό κρέας μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο σε μικροβιακή ανάπτυξη και θα πρέπει να γίνεται συχνότερος καθαρισμός για την διατήρηση της υγιεινής.

 

Από την άλλη, όταν τοποθετείτε κατεψυγμένο κρέας σε μια κρεατομηχανή, αντιμετωπίζετε μεγαλύτερη αντίσταση κατά την κοπή, κάτι που απαιτεί ισχυρότερους μηχανισμούς και καλή λίπανση για να αποφύγετε τη φθορά. Μάθετε περισσότερα για τη συντήρηση της επαγγελματικής κρεατομηχανής στο αντίστοιχο άρθρο μας.

 

Πολλές φορές η παραγωγική διαδικασία απαιτεί προσαρμογή του εξοπλισμού σας στις ανάγκες της επεξεργασίας. Για να συνεχίζει η παραγωγή χωρίς αναίτιες διακοπές, επιλέξτε μια κρεατομηχανή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες αυτές και λειτουργεί καλά τόσο με νωπό όσο και με κατεψυγμένο κρέας.

Εξοπλισμός από την Lakidis Α.Ε.

Η εταιρεία Lakidis Α.Ε. ξεχωρίζει στον κλάδο των επαγγελματικών κρεατομηχανών, προσφέροντας υψηλή ποιότητα, αξιοπιστία και καινοτομία στα προϊόντα της.

 

Επιλέξτε τη Lakidis Α.Ε. για την:

 

  1. Πολυετή εμπειρία στον κλάδο
  2. Υψηλή ποιότητα κατασκευής.
  3. Σύγχρονη τεχνολογία και τις καινοτομίες της.
  4. Άριστη εξυπηρέτηση των πελατών.
  5. Εφαρμογή λύσεων για κάθε ανάγκη στη μαζική επεξεργασία τροφίμων.
  6. Αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια με πιστοποιημένα συστήματα.
  7. Σχέση ποιότητας-τιμής.
Μιλήστε μαζί μας
© 2024 LAKIDIS · All rights reserved
A website by Artware