Burger trends: Διατροφικές συνήθειες & εξοπλισμός | Lakidis

21 Δεκ

Τάσεις στα burgers: Τι θα διαμορφώσει την παραγωγή burgers τα επόμενα χρόνια;

 

Ποιες τάσεις θα επηρεάσουν την παραγωγή μπιφτεκιού για burgers; Πόσο αξίζει η επένδυση σε σύγχρονο εξοπλισμό επεξεργασίας κρέατος και παραγωγής μπιφτεκιού;

 width=

Ποια θα είναι τα burger trends που θα επικρατήσουν τα επόμενα χρόνια; Τα burgers είναι ήδη ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα fast food παγκοσμίως, και η τάση αυτή δεν φαίνεται να αλλάζει σύντομα. Στην Ελλάδα, η αγορά των burgers είναι σε ραγδαία ανάπτυξη, με όλο και περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης να τα προσφέρουν στα μενού τους.

Τα εστιατόρια και τα foodtrucks βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης στην Ελλάδα από το 2020 και όλα δείχνουν ότι αυτή η ανοδική τάση θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι το 2025. Οι επαγγελματίες στην παραγωγή τροφίμων που εξυπηρετούν επιχειρήσεις εστίασης στην Ελλάδα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τις νέες τάσεις στην παραγωγή μπιφτεκιών, ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν προϊόντα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς.

 width=

 

 width=

Ενδιαφέρον των χρηστών της Google για τα burgers (2008-2023)

 

Στο άρθρο αυτό θα εξετάσουμε τις βασικές τάσεις που θα επηρεάσουν την παραγωγή μπιφτεκιού τα επόμενα χρόνια, και θα δούμε πόσο αξίζει να επενδύσετε στον σύγχρονο εξοπλισμό επεξεργασίας κρέατος και παραγωγής μπιφτεκιού.

 width=

3 burger trends που θα επηρεάσουν την παραγωγή μπιφτεκιού για burgers

1. 1. Μικρότερες και φρεσκότερες παρτίδες

 width=

Μια από τις βασικές τάσεις που θα επηρεάσουν την παραγωγή μπιφτεκιού για burgers τα επόμενα χρόνια είναι η τάση για μικρότερες και φρεσκότερες παρτίδες. Οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερο burgers που είναι φτιαγμένα με φρέσκα υλικά από ντόπιες φάρμες και έχουν καλύτερη γεύση.

 

Η παραγωγή μικρότερων παρτίδων απαιτεί διαφορετικές μεθόδους και εξοπλισμό από την παραγωγή παρτίδων κλίμακας. Οι επαγγελματίες παραγωγής πρέπει να χρησιμοποιούν συστήματα παραγωγής που μπορούν να παράγουν μπιφτέκια σε μικρότερες ποσότητες, και – ιδανικά – να έχουν πρόσβαση σε φρέσκα υλικά από τοπικούς προμηθευτές.

 width=

Η τάση για μικρότερες και φρεσκότερες παρτίδες δημιουργεί ευκαιρίες για τους επαγγελματίες παραγωγής μικρότερης κλίμακας, οι οποίοι έχουν το πλεονέκτημα της πιο άμεσης ανταπόκρισης στις νέες απαιτήσεις της αγοράς. Αν είστε επαγγελματίας που βλέπει τις νέες τάσεις από νωρίς, επενδύστε σε σύγχρονο εξοπλισμό που σας επιτρέπει να παράγετε μπιφτέκια σε μικρότερες ποσότητες.

 

Η παραγωγή μικρότερων παρτίδων προσφέρει τα εξής πλεονεκτήματα:

 

  • Βελτιωμένη ποιότητα των προϊόντων: Τα μπιφτέκια που παράγονται σε μικρότερες παρτίδες είναι συνήθως πιο φρέσκα και έχουν καλύτερη γεύση.
  • Μεγαλύτερη ευελιξία: Η παραγωγή μικρότερων παρτίδων επιτρέπει στους επαγγελματίες να προσαρμόσουν την παραγωγή τους στις ανάγκες των πελατών τους.
  • Μειωμένοι κίνδυνοι: Η παραγωγή μικρότερων παρτίδων μειώνει τον κίνδυνο αλλοίωσης των πρώτων υλών.

 width=

2. Healthy επιλογές

Η τάση για πιο υγιεινά και θρεπτικά burgers είναι μια από τις βασικές τάσεις που θα επηρεάσουν την παραγωγή μπιφτεκιών τα επόμενα χρόνια. Οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερο burgers υψηλής διατροφικής αξίας, που είναι φτιαγμένα με ποιοτικά υλικά αλλά έχουν λιγότερες θερμίδες και λιπαρά.

 width=

Για να ανταποκριθούν σε αυτή την τάση, οι επαγγελματίες στην παραγωγή μπιφτεκιών θα πρέπει να δουλέψουν με πιο υγιεινά υλικά, όπως άπαχο κρέας, ψάρι, λαχανικά και όσπρια. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσουν νέες τεχνικές παραγωγής που θα τους βοηθήσουν να μειώσουν τις θερμίδες και τα λιπαρά των μπιφτεκιών.

 width=

Μερικά παραδείγματα υγιεινών επιλογών για burgers είναι τα εξής:

  • Μπιφτέκια από άπαχο κρέας, όπως κοτόπουλο ή γαλοπούλα.
  • Μπιφτέκια από ψάρι, όπως σολομό ή τόνο.
  • Μπιφτέκια από λαχανικά, όπως μανιτάρια, καρότο ή κολοκυθάκια.
  • Μπιφτέκια από όσπρια, όπως φασόλια ή ρεβίθια.

 width=

Οι επαγγελματίες που θα επενδύσουν σε υγιεινές επιλογές για burgers θα έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν ένα ευρύτερο κοινό καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ακολουθούν ειδικές δίαιτες (vegans, vegetarians, pescetarians) ή που απλώς θέλουν να τρώνε πιο υγιεινά.

3. Γεύσεις και συστατικά από όλο τον κόσμο

Η παγκοσμιοποίηση έχει οδηγήσει σε μια αυξανόμενη τάση για εξερεύνηση νέων γεύσεων στα burgers και συνδυασμούς συστατικών από όλο τον κόσμο. Αυτό έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει την παραγωγή μπιφτεκιών για burgers, με τους επαγγελματίες να δοκιμάζουν νέες μίξεις υλικών από άλλες χώρες.

 width=

Για παράδειγμα, παρατηρείται αυξανόμενη ζήτηση για μπιφτέκια με έμπνευση από τα μεξικάνικα tacos, τα ινδικά κεφτεδάκια tikka masala ή την ιαπωνική σως teriyaki και τα κινέζικα μανιτάρια shiitake. Επίσης, γίνονται πιο δημοφιλή τα μπιφτέκια με βάση το κρέας από άγρια ​​ζώα, όπως το κρέας αγριόχοιρου, στρουθοκάμηλου ακόμη και κροκοδείλου!

 width=

Αυτές οι τάσεις δημιουργούν νέες ευκαιρίες για τους επαγγελματίες στην παραγωγή τυποποιημένων τροφίμων. Με τη χρήση σύγχρονου εξοπλισμού παραγωγής, μπορούν να δημιουργήσουν μπιφτέκια με υψηλή ποιότητα και γεύση, που να ανταποκρίνονται στις εξωτικές απαιτήσεις των σύγχρονων καταναλωτών.

 width=

Πώς τα burger trends ορίζουν τον εξοπλισμό παραγωγής μπιφτεκιού;

 width=

Οι τάσεις που επηρεάζουν την παραγωγή μπιφτεκιού για burgers έχουν άμεσο αντίκτυπο στον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή. Συγκεκριμένα, οι τάσεις αυτές απαιτούν τον εξοπλισμό να είναι σε θέση να:

  1. Εξυπηρετεί μια ποικιλία συνταγών με διαφορετικά συστατικά και γεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι ο εξοπλισμός πρέπει να είναι ευέλικτος και να μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικές απαιτήσεις.
  2. Παρέχει ομοιομορφία στα μπιφτέκια που παράγονται. Αυτό είναι σημαντικό για να διασφαλιστεί ότι τα μπιφτέκια είναι ίδια σε μέγεθος, σχήμα και γεύση.
  3. Είναι αποτελεσματικός και αποδοτικός. Αυτό είναι σημαντικό για να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να αυξηθεί η παραγωγικότητα.

 width=

Ειδικότερα, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την παραγωγή μπιφτεκιών πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής:

  • Ζυμωτήρια / Mixers: Χρησιμοποιούνται για τη ζύμωση των συστατικών των μπιφτεκιών, όπως το κρέας, τα λαχανικά και τα μπαχαρικά. Τα ζυμωτήρια πρέπει να είναι σε θέση να αναμιγνύουν τα συστατικά ομοιόμορφα, χωρίς να τα καταστρέφουν.
  • Κρεατομηχανές / Grinders: Χρησιμοποιούνται για την άλεση του κρέατος, ώστε να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Οι κρεατομηχανές πρέπει να είναι σε θέση να αλέθουν το κρέας ομοιόμορφα, χωρίς να το καταστρέφουν.
  • Mixer & Grinders: Είναι ένα συνδυασμός των δύο παραπάνω μηχανημάτων. Χρησιμοποιούνται για την ανάμειξη των συστατικών και την άλεση του κρέατος.
  • Μπιφτεκομηχανή: Η μπιφτεκομηχανή χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση των μπιφτεκιών στο επιθυμητό μέγεθος και σχήμα. Οι μπιφτεκομηχανές πρέπει να είναι σε θέση να παράγουν μπιφτέκια με ομοιόμορφο μέγεθος και σχήμα, ώστε οι μερίδες που θα προκύπτουν στο εστιατόριο να είναι όμοιες.

 

Επιπλέον, για την παραγωγή μπιφτεκιών από κατεψυγμένο κρέας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα εξής μηχανήματα κοπής και διαμόρφωσης:

  • GN400: Το GN400 είναι ένα μηχάνημα που κόβει μεγάλες ποσότητες κατεψυγμένου κρέατος σε μικρά κομμάτια. Τα μικρά κομμάτια μπορούν στη συνέχεια να αλεσθούν ή να αναμειχθούν με άλλα συστατικά.
  • FR100 και FR300: Τα FR100και FR300 είναι μηχανήματα που κόβουν μεγάλες ποσότητες κατεψυγμένου κρέατος σε λεπτές φέτες. Οι φέτες αυτές μπορούν στη συνέχεια να αναμιχθούν με άλλα συστατικά ή να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή μπιφτεκιών με λεπτότερη υφή.
  • FR 200L: Το FR 200L είναι το μηχάνημα που διαμορφώνει τον κιμά σε μπιφτέκι η σουτζουκάκι.

 width=

 

Η επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού παραγωγής μπιφτεκιού είναι σημαντική για την παραγωγή ποιοτικών και ομοιόμορφων προϊόντων που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς. Μάθετε περισσότερα για τις επαγγελματικές μηχανές παρασκευής μπιφτεκιών Λακίδης, επικοινωνώντας με το τμήμα ενημέρωσης πελατών.

 width=

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

© 2024 LAKIDIS · All rights reserved
A website by Artware